RCA Cabels - Audio Vandal

Отиване към съдържанието

RCA Cabels

Kомплект сигнални кабели ( O.F.C. (Oxygen Free Copper)) с позлатен чинчов накрайник със следните размери:

Причината, поради която предлагаме 3 размера дължина, е, че някои автомобили са по-къси, а излишъкът от кабел, който обикновенно всички навиват под седалката или в багажника зад subwoofer'а, повишава драстично индуктивноста, което води до изменения на качеството на звука. Затова е добре да използвате максимално къси кабели без да образувате кореми, като ги навивате.


Комплект RCA кабели за автомобилен усилвател.
Отстъпка за количество Отстъпка за количество
75,00лв
Добавяне
Чинчовете, сигнални или още наричани RCA кабели, са важна част от всяка аудио система. Те пренасят сигнала (от CD; DEK; PC или друг източник) до усилвателя. Всеки кабел има 3 важни характеристики: съпротивление, капацитет и индуктивност. Те зависят основно от матералите, които са използвани при производството им.

За да се постигне евтино производство, в съвременната индустрия се използва алуминиев проводник с медно покритие. Както знаем от часовете по химия, в Менделеевата таблица алуминият е с по-малка валентност от медта и точно поради тази причина медта е по-добър проводник (разбира се не е по-добър от сребро, злато, платина и родий, но те са прекалено скъпи, за да ви ги предложим на разумна цена). Точно поради тази причина ви предлагаме проводник от чиста мед и за да компенсираме съпротивлението, сме увеличили няколко пъти повече от необходимото сечението на проводника.

Капацитетът на на проводника зависи от разстоянието и изолацията, намираща се между ширмовката (екрана или просто казано външния проводник на кабела). За него също е добре да бъде малко.

Индуктивността се определя основно от това дали кабелът е навит или не. Поради тази причина не навивайте кабела на снопче или кръгче, както всички правят, когато е дълъг.


Ето и таблица с характеристики на нашия кабел:
Основен проводник:
Меден = 0.20 mm (0.44 mm2)
Обвивка:
Супер еластично PVC Ø 1.60 mm
Ширмовка:
Спираловидна, медна 16x5x0.10 mm > 90%
Външна обвивка:
Гъвкаво PVC Ø 6.50 mm
Електрическо съпротивление:
93 Ohm/Km (На проводника) @ 20°C
Електрическо съпротивление:
20 Ohm/Km (На ширмовката) @ 20°C
Електрически капацитет:
46 pF/m (Н вътрешния проводник) @ 1 KHz
Електрически капацитет:
90 pF/m (На ширмовката) @ 1 KHz
Препоръчителна темперетура:
-20°C / +70°C
Тегло:
 46 Kg/Km
Като допълнение ще кажем, че под обвивката на кабела има 12 специални влакна против разтегляне, което намалява почти до 0 рискът от вътрешна повреда, ако кабелът бъде разтеглен по невнимание.

Назад към съдържанието