За Audio Vandal - Audio Vandal

Отиване към съдържанието

За Audio VandalОт музикант в училищна рок група до аудиофил и съдия, сертифициран от ЕММА - това е Валери Радев, или както често го наричат „Аудио вандала“ – човекът, който стои зад “Audio Vandal”.
Още като ученик проявява увлечение към музикалния свят, и дори свири в ученическа рок група, откъдето започва истинското приключение в света на аудиофилията.
Чевръст, любопитен, ученик в специалност „Нискочестотна техника“, Валери решава да погледне какво се крие „отзад“, зад говорителя. Резултатът е създаване на нов високоговорител и сглобяване на мощен усливател.
Следват приятелските „Валка, дай да пипнем тука баса“, и от човек на човек, до аудио магазини, хобито се превръща в професия.

Уж на шега, започват проекти по озвучаване на автомобили, които от няколко говорители, монтирани на вратата, се превръщат в истински шампиони на кар аудио състезания.
Перфекционизмът и любопитството отвеждат Валери и до състезанията ЕММА, когато през 2009-та година, той е сред 20-те човека в България, обучени в съдийски курс от самия директор на ЕММА Европа, Алекс Клет. От тогава е и съдия.

Какво освен силата на звука, отличава системите, разработени от Audio Vandal? Това е чистотата на звука. За маниаците на баса и силата е ясно, че силата, изключва чистотата на звука. Не и за проектите на Валери. Другото, което отличава работата на Audio Vandal е,  че само чифт ръце създават шедьоври, затваряйки цял цикъл на кар аудио проект, а именно изработка и монтаж на тапицерии, карбонови детайли, отливки, пиано лак и дори изработка на говорители!

През 2017-та година  е последното участие на кар аудио състезание на Audio Vandal. Причината? До момента няма друго предизвикателство за по-добър проект, който да застане на пътя на Аудио вандала и да надскочи вече направеното.
Повече информация за проектитие, създадение от Audio Vandal, може да намерите тук.
Към момента Audio Vandal присъства в света на аудиофилията като основно:
- ремонтира говорители (виж Ремонт говорители)
- произвежда и предлага продукти (виж Магазин)

Назад към съдържанието