BMW 316 - Audio Vandal

Отиване към съдържанието

BMW 316

Проекти
Безспорно всеки, който е правил такава кола, знае, че е много трудно да я накара да свири.
На мен също се падна такава задача, затова си позволих да направя няколко кардинални промени по самия автомобил.

Без да изпадам в подробности, искам да ви въведа в следващия снимков материал на проекта.Обелих заводската тапицерия от картонената кора, след което поставих предварително изрязаните фланци за говорители. Поставих стъклен воал и ги намазах със смола и стъкломат.


През това време, докато корите съхнат, поставих виброизолация на вратите.Много хора ме питат къде тапицирам. Истината е, че всичко правя сам.
След монтажа на 8-инчовите говорители направих промените, за които ви споменах по-рано.
fiberglas panel
Въпреки че едно от най-времеотнемащите неща в една аудио система са изработката на вратите (корите), тук съвсем не бе така.

За да си улесня работата, разглобих всички пластмаси около задната кора.


Изрязах ламарината под кората, като запазих конструкцията, която държи купето да не се усуква, с изключение на тази част, която е от към седалките.Преместих и кабелите от заводската инсталация, които минават над ламарината.
Oтрязах част от основната греда в автомобила, за да има място за говорителите. На нейно място поставих друга с по-малки размери, но с по-голяма дебелина.
На кратко ви показвам как изработих новата кора от шпертплат - дебела е 42мм., в нея има място за 2х15-инчови говорителя.
Отдолу я тапицирах с черен велтер, а от горната страна, за да не се виждат, сложих звукопропусклив плат.
Трябваше да съм сигурен, че кората няма да мръдне оттам, където съм я сложил, затова използвах метрични болтове, за да я захвана.
Наложи се не само да преместя част от инсталацията, но и да я скъся.
Също направих един дървен гръб зад седалките, на който закрепих усилвателите.
В крайна сметка целият труд беше, за да има свободно място в багажника. За да се подобри баса, няколко месеца по-късно поставих виброизолация на целия багажник.
Независимо че автомобилът не е правен за състезание, през 2011 взе второ място в SPL Experienced Plus Unlimited.
Назад към съдържанието