Day light - Audio Vandal

Отиване към съдържанието

Day light

Предлагаме ви устройство, с което никога няма да ви глобят за това, че сте забравили да пуснете фаровете си:

Модулът струва 12 лв. Това е цена, по-малка от глобата за непуснати светлини.Модулът за дневни светлини ви дава възможност никога да не забравите да включите фаровете на вашия автомобил. Той е лесен за монтаж от всеки, който има елементарни познания по електротехника. Ако все пак прецените, че няма да се справите с монтажа, винаги може да се обърнете към нас или някой авто електротехник.

Проектирахме модула така, че да не нарушава фабричната инсталация на светлините на автомобила.
Не са необходими допълнителни предпазители, така се запазва функцията на фабрично поставените в автомобила. Направихме го с компактни размери, това позволява монтирането му в малки пространства (пр. зад ключа за светлините).
Устройството работи изключително просто. Светлините за запалват след стартиране на двигателя и се гасят след неговото изключване (махане на контакния ключ от контакт), а не когато автомобилът е само на контакт. Това е така, защото модулът постоянно следи напрежението. Когато запалите двигателя, алтернаторът зарежда акомулатора с 14.4v, което е над точката за сработване на модула (13.2 V), и светлините се пускат. По същия начин, когато двигателят е загасен, алтернаторът не зарежда акумулатора, след няколко секунди напрежението пада под 13.2 V и модулът се изключва автоматично заедно с фаровете.
Модулът разполага с две вградени релата, всяко от които по 20A. С него изпозването на ключа за светлини отпада, но той си запазва изцяло функциите.

Характеристики:

Работно напрежение
9-16V
Консумация в STAND-BY
0 ma
Максимален ток на реле 1
20А
Максимален ток на реле 2
20А
Работно напрежение за включване на светлините
13,2V±1%
Препоръчителна работна темперетура
-30C/+80C
Цветово пояснение на кабелите, които модулът има:

1.
Тънък червен кабел (+ през контакт)
Използва се само за захранване на модула
2.Тънък черен кабел ( - маса)
Използва се само за захранване на модула
3.
Дебел червен кабел (реле 1)
Вход или изход на съответното реле
4.
Дебел червен кабел (реле 1)
Вход или изход на съответното реле
5.
Дебел син кабел (реле 2)
Вход или изход на съответното реле
6.
Дебел син кабел (реле 2)
Вход или изход на съответното реле
Как да свържете модула
Зад ключа за фарове има всичко необходимо. Свържете един Червен и един Син кабел към постоянен (+)(плюс). Другия Червен кабел към изхода за фаровете (ако имате допълнително монтирани дневни светлини, може да го свържете и към тях), а другия Син кабел към габаритите. Тънкия Черен кабел свържете на (-) (минус или маса), а тънкия Червен към контактния ключ (кабелът, на който има плюс, когато ключът е завъртян в позиция на контакт(преди палене))Назад към съдържанието